Över 30 kvinnor lär sig cykla: "Jättestort intresse och rusning efter platserna"

"Vi har känt av att det finns ett stort behov".

delningar

Företaget Schvung i Karlshamn jobbar med att skapa sociala innovationer. Det senaste är att man med hjälp av en kvinna från Afghanistan rekryterat över 30 kvinnor i stadsdelen Fridhem till att lära sig cykla.

Detta ska ske genom en intensivkurs under veckan som slutar med att kvinnorna kan vinna en helt ny cykel.

– Det känns jättekul, det har verkligen varit rusning efter platser. Vi har känt av att det finns ett stort behov, säger Sofie Andersson från Schvung som genom att ha nominerats till priset Hållbara BlekingeGuldeken fick ta emot 10 000 kronor.

– Vi ville göra något för att bidra till ett mer jämställt och jämlikt samhälle och eftersom människors rörlighet är en viktig faktor skapade vi Lär dig cykla med Schvung. För pengarna köpte vi cyklar och anställde en afghansk kvinna som har mycket bra kontakt med målgruppen och grupperna fylldes snabbt.

Totalt handlar det om tre grupper med vardera 12 deltagare som under veckan ska använda Cykelfrämjandets metodik för att enkelt lära sig att cykla.

Drygt 15 volontärer kommer under veckan och hjälper kvinnorna med balans, pepp och snack. Cykelfrämjandet skickar även en representant från Stockholm för att internutbilda ledarna. 

Alla som deltar i kursen i veckan har även chans att vinna en cykel, meddelar företaget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar