Han fick jobb direkt efter examen – ger sina bästa karriärtips | Nyheter i Blekinge – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Han fick jobb direkt efter examen – ger sina bästa karriärtips

Mathias Ragnarsson, 25-årig grafisk formgivare från Karlskrona, har nya mål i sikte.
Så sent som i juni gick han ut Hyper Islands utbildning digital media creative och redan nu har han fått jobb på en reklambyrå i Helsingborg. "Jag är väldigt taggad på att bli en del av det lilla teamet vi är och utmaningarna det kommer innebära", säger han.

Mattias Nilsson

Kl.19:19, 6 juli, 2016

Han fick jobb direkt efter examen – ger sina bästa karriärtips
Självporträtt av Mathias Ragnarsson.

Mathias Ragnarsson inledde sin utbildning på medieprogrammet vid Törnströmska gymnasiet i Karlskrona och har sedan dess bland annat arbetat som annonskreatör på tidning och reklambyrå.

Han har även frilansat en tid och gått Hyper Island. Redan en månad efter examen har beskedet kommit om att Mathias nu är klar för nytt jobb som grafisk designer på reklambyrån EGO i Helsingborg. 

Vad förväntar du dig av nya jobbet?
– Mycket lagarbete då vi bara kommer vara tre när jag startar, och då är det viktigt att bygga tillit för varandra både vad gäller ansvarstagande och kompetens.

Vad har du för tips till studenter som drömmer om en karriär inom grafisk design?
– Det är väldigt individuellt beroende på vad för mål du har, vilka människor du vill jobba ihop med och vilken bransch du vill in på. Några generella tips annars som jag skulle ha gett till mig själv i yngre dagar:

1. Bli bra på det du gör, och visa det. Stanna inte på ytan i vad du tycker är ”snyggt” och trendigt eller ”fult”. Gå ner på djupet istället, och ta reda på varför något fungerar eller inte fungerar. Avmystifiera design; det finns anledningar till varför något har dömts som mer svårläst än något annat. Och du behöver inte heller gå på en av dom dyrare skolorna för att få möjligheter. Ett alternativ som har fungerat bra för mig är att försöka få till mycket praktik och sen även frilansjobb. Jobba med seniorer som är vassare än dig själv, fråga mycket och lystna på vad dom har att säga.

2. Intressera dig för människorna du ska jobba ihop med, var ödmjuk och ta reda på hur du kan underlätta någon/någras verksamhet. Efter att ha jobbat i flera olika team så tycker jag att det här är något av det mest avgörande för om du kommer trivas som designer eller inte. Hitta folk som du tror på, och som tror på dig. Och som både har behov av din kunskap och värdesätter bra design.

3. Ta kontakt med många och var tålmodig. Det kan ta tid att hitta något som passar, och var också beredd på flera som tackar nej, eller rent av inte svarar alls trots en intervju som kändes bra.

– I Mathias har vi hittat en otroligt driven kreatör som ger oss möjligheter att snabbare leverera det våra kunder efterfrågar. Hans kombination av design och teknik passar oss på EGO perfekt. Han är den första i en rad anställningar vi har framför oss vilket är otroligt spännande, säger Sessan Sjöholm som är företagets vd.

Mathias Ragnarsson tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu startar jakten på Blekinges bästa gata

Förra året vann en gata i Mörrum. Nu är det hög tid att nominera din favorit.

Mattias Nilsson

Kl.22:02, 26 april, 2018

Nu startar jakten på Blekinges bästa gata
Kan Västra Prinsgatan i Karlskrona vara en kandidat? Foto: Arkiv.

Nu inleds jakten på Sveriges bästa gata 2018.

I tävlingen får folket rösta fram den bästa gatan i landet – gatan där gemenskapen mellan grannarna är som störst, där grannarna har roligast tillsammans eller vad man själv anser gör just ens egen gata till landets bästa. Vinnargatan firas med en härlig sommarfest. 

LÄS MER: Är detta Blekinges bästa gata?

Förra året blev Bräknebodavägen i Mörrum utsedd till Blekinges bästa gata i tävlingen. Nu är det dags att utse Blekinges bästa gata 2018.

Alla gator i hela Sverige kan delta i tävlingen som arrangeras av Svenska Postkodlotteriet.

Förra året deltog drygt 7 400 gator i tävlingen och över 26 000 svenskar var med och röstade fram sin favorit.

Flest röster fick Bergsäng i Hagfors som därmed kammade hem utmärkelsen Sveriges bästa gata 2017.

Det här skriver Postkodlotteriet i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SSU om sprit på första maj: ”Gör vad ni vill”

Förbundet reagerar på lokalavdelningens grillpartyinbjudan.

Mattias Nilsson

Kl.20:01, 26 april, 2018

SSU om sprit på första maj: ”Gör vad ni vill”
Foto: Pressbild/Arkiv.

Den första maj kommer Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU ha en träff med grillning på Långö badplats i Karlskrona.

I inbjudan till Facebookevenemanget står det att all alkoholförtäring är förbjuden mellan klockan 16 och 17 men att besökarna efteråt är ”fria att göra vad ni vill” plus en smiley:

ssu

– Jag mötte någon som reagerade; ”shit, de kommer ju ha fest på Långö”, säger ordföranden i Moderaternas ungdomsförbund MUF Adam Liedholm som starkt tar avstånd från att blanda in alkohol i ungdomsförbunden.

– Det är mycket märkligt med tanke på att SSU:s precis som vi har i våra stadgar att det är totalt förbjudet med alkohol och dessutom är de flesta medlemmarna under 18. Vi hade aldrig någonsin formulerat oss på det sättet, säger han.

Från SSU centralt ställer man sig också tveksamma till formuleringen i Facebookinbjudan.

– Vi har som policy att man aldrig får förtära någon alkohol runt våra evenemang. Det är nolltolerans som gäller, säger SSU:s presschef Pavlos Cavalier Bizas till 24Blekinge.se och tillägger:

– Det är inte okej och jag har tagit kontakt med distriktet som i sin tur tagit kontakt med lokalavdelningen för att ändra budskapet. SSU ska inte uppmana folk till att dricka alkohol.

Hur ska man göra för att undvika att sådant här händer igen?
– Jag tycker att vi i grunden har en bra alkoholpolicy men jag tror kanske att vi kan bli bättre på att informera om den.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fortsatta utrop från minareten – så länge de inte stör

Politikerna säger ja till fortsatta böneutrop - så länge inte ljudnivån blir för hög.

Mattias Nilsson

Kl.18:01, 26 april, 2018

Fortsatta utrop från minareten – så länge de inte stör
Foto: Mattias Nilsson/Arkiv.

Efter klagomål om höga bullernivåer stoppades böneutropen från Islamiska kulturföreningens minaret i Kungsmarken i Karlskrona.

Nu släpper politikerna genom ett tillstånd att fortsätta med böneutropen, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

LÄS MER: Minaretpremiär utan högtalare: ”Jag är inte arg på dem som är kritiska”

Nästa vecka tar Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslut i frågan och det kommer då att endast att handla om hänsyn till gällande lagstiftning kring ljud- och bullernivåer.

– Nämnden tar alltså inte ställning till innehållet eller vad som sägs, säger Carl-Göran Svensson (M), andre vice ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden till SVT.

Politikerna vill även att Polisen ska föra en dialog med boende i Kungsmarken innan tillståndsfrågan avgörs av myndigheten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bil körde in i elstolpe – en till sjukhus

(Uppdaterad 16.31) En person fick föras till sjukhus efter en olycka på torsdagseftermiddagen.

Josefine Göransson

Kl.15:33, 26 april, 2018

Bil körde in i elstolpe – en till sjukhus
Arkivfoto: Nanna Jami

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades under torsdagseftermiddagen till Ronnebyvägen i Karlskrona kommun med anledning av en singelolycka. Larmet inkom till SOS klockan 15.23.

Enligt polisen rörde det sig om en personbil som hade kört in i en elstolpe vid Rosenholm, vid avfarten till E22. Bilen hamnade i diket och rökutveckling från bilens kupé uppstod.

En person klagade över smärta i höften och fick föras med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms vara lindriga, meddelar polisen. Det finns ingen misstanke om brott utan olyckan tros ha orsakats av ett sjukdomsfall.

Enligt Trafikverket påverkades trafiken stort av olyckan men det ska nu vara full framkomlighet på platsen igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nyhet i godisbutiken: Glassbuffé

Godishandlaren blir först i stan med självplockad glass.

Mattias Nilsson

Kl.15:30, 26 april, 2018

Nyhet i godisbutiken: Glassbuffé
Foto: Mattias Nilsson.

I morgon fredag är det dags. Då slår Conny Jonsson i butiken Smått & Gott i Karlskrona upp portarna för stans första glassbuffé.

Tillsammans med leverantören Triumfglass kommer man att tillhandahålla 33 olika smaker ur kyldiskarna, både gräddglass, tre laktosfria och sex sorters sorbet.

img_8407

När man väl plockat vilken glass man vill ha kan man komplettera med mjukglass, 26 olika former av tillägg såsom 12 sorters strössel, nallebjörnar, marshmallows, eller godislinser. Därpå följer – om man vill – tio olika sorters topping i form av sås.

– Man betalar genom att väga sin färdiga glass, säger Conny som ännu inte bestämt sig för vilket hektopris det kommer att bli.

– Men runt 19 kronor, kan jag tänka mig.

img_8404

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng