Laddar

Vill införa ett larmnummer för infrastrukturen

Ett kort och snärtigt larmnummer i stil med 112 för trasiga vägar, strömlöshet och fiberbortfall. Det är vad en medborgare önskar sig i Karlskrona kommun.

delningar

Medborgarförslaget lämnades in den 9 februari.

Carina Eriksdotter ligger bakom idén.

Hon vill att kommunen inför det speciella numret för elförsörjning, vattenförsörjning, vägnät och mobiltelefoni.

– En söndagsmorgon kom det pyttelite vatten ur kranen. Jag sökte på kommunens hemsida för att se var jag kunde göra en felanmälan men hittade bara en massa oväsentlig text. Till slut fick jag knacka på hos grannen som berättade för mig att det var fråga om en vattenläcka. När man bor i hus vet man ju inte alltid om felet ligger i huset eller om det är något större, säger hon till 24 Blekinge.

Tanken är att de som ringer till numret ska få information om pågående fel men också kunna anmäla fel som uppstått inom infrastrukturen.

– Jag har bott i Karlskrona kommun i drygt 20 år. Under denna tiden har jag upplevt flera strömavbrott som varat korta stunder eller timmar, menar Eriksdotter som påstår att kommunens hemsida vid dessa tillfällen varit bristfällig i fråga om att ge rätt slags information.

– Det år hög tid att inse att samhället lever och pågår 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Året runt. Att sitta i ett hus som snabbt blir utkylt och inget veta är både obehagligt och skrämmande, särskilt om man befinner sig i det som kallas centrala delar.

Numret skulle enligt förslagsställaren vara lokalt och enbart gälla Karlskrona kommun.

Relaterade artiklar