Vill ge mobbad elev självförtroende med MC-kortege

"Vill visa att eleven inte är ensam i sin kamp".

delningar

AMB – Anti Mobbing Bikers i Blekinge är en annorlunda sammanslutning.

– Vi är en grupp blandade människor från hela länet som alla har två saker gemensamt. Vi älskar köra hoj och vi avskyr mobbning, säger Joakim Johansson från AMB till 24Blekinge.se. 

Nu efterlyser man familjer som upplever problem med mobbing att höra av sig.

”Den lilla insatsen som vi kan göra är att våra MC-killar och tjejer samordnar en kortege som åker upp till skolan. Där möter vi upp den utsatta eleven som får en varm hälsning av våra medlemmar. Eleven får därefter välja ut ett ekipage att åka hem med”, skriver man på Facebook.

Om eleven inte vågar åka båge ser man till att köra en MC-kortege bredvid det fordon som eleven själv vill färdas hem i.

”Idag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning. Var femte barn har någon gång under det senaste året blivit kränkt av en annan elev. Detta tycker vi inte är okej”, tillägger man och förklarar samtidigt vad det är som gjort att man nu erbjuder denna MC-kortege.

”Vi vill på detta sätt ge eleven lite förnyat självförtroende. Visa eleven att han/hon inte är ensam i sin kamp. Att sända ut en signal av respekt och gemenskap. Kanske, kanske även sätta stopp för åtminstone, ett fall av mobbing.”

Hur har responsen varit?  – Otroligt positiv. Det är många som har eller känner någon som har blivit mobbad. Något som ingen ska behöva utsättas för OM vi med hjälp av våra motorcyklar kan få ett barn att må bra om så bara för en dag så har vi förhoppningsvis gjort en skillnad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.