Laddar

Vilda glädjescenerna: Karlskrona vann ödesmatchen

Lars Möller Madsen gick på vatten – nu lever drömmen i allra högsta grad.

delningar

HIF Karlskrona kan pusta ut – åtminstone för tillfället. Inför en fullsmockad hemmapublik vann de ödesmatchen mot bottenkonkurrenten OV Helsingborg med 29–26.

Stor hjälte i dramat blev Lars Möller Madsen, som stått över de senaste matcherna, men som nu var tillbaka med buller och brak.

Den väldige dansken var som ett ånglok när han körde över Helsingborgs försvar gång på gång och spelade en helt avgörande roll i offensiven med sina tio mål (!) och tre assist.

– Det var kul idag, vi presterar bra hela laget, säger Möller Madsen till C More.

Dessutom verkade målvakterna Markus Mattsson och Vladan Abramovic tagit åt sig av förra veckans kritik riktad mot dem av kantstjärnan Hampus Olsson. Mattsson hade en lysande första halvlek och på slutet kom Abramovic in och gjorde fem giftiga räddningar.

Den livsviktiga segern betyder att Karlskrona nu har allt i egna händer med två matcher kvar att spela. Ner till Helsingborg och jumboplatsen – som innebär direktnedflyttning – återstår en poäng.

– Som vi har spelat de sista månaderna så kan vi ta poäng i alla matcher. Nu har vi Aranäs hemma i sista, det är en match som vi på pappret åtminstone ska kunna ta poäng i, säger Möller Madsen.

 

HIF Karlskronas restschema: Ystads IF borta söndagen den 11 mars och HK Aranäs hemma onsdagen den 14 mars.

HIF Karlskrona–OV Helsingborg 29–26 (13–11) Målen, HIF Karlskrona: Lars Möller Madsen 10, Hampus Olsson 7, Nicklas Grundsten 4, Linus Fernebrand 2, Ian Martin 2, Gustaf Hallén, Tobias Nordahl, Jakob Nygren, Carl Ekberg.

Relaterade artiklar