Var skyldig pengar – besköts i fälla

Foto: Fredrik Larsson / Mostphotos

Den misstänkte ska vid flera tillfällen ha krävt pengarna tillbaka.

delningar

En 29-årig man ska ha hotat en man med pistol och sedan skjutit efter honom. Det berättar den stämningsansökan som skickades in till Blekinge tingsrätt under onsdagen.

Det var någon gång i november 2017 i Olofström som händelsen ska ha inträffat. Ursprungligen ska det hela ha handlat om att målsägande varit skyldig en man en summa om 700 kronor. Denna summa ska sedan ha höjts till cirka 30 000 kronor.

Målsägande ska ha planerat ett möte med mannen som han ursprungligen var skyldig pengarna. På plats ska denne man, utöver målsägande, ha haft en vän med sig som suttit i sin bil och väntat. Målsägande ska vid det här laget inte ha vetat om att skulden sålts över till 29-åringen. Plötsligt ska den misstänkte 29-åringen ha dykt upp i sin bil, ställt sig på tvären över vägen och öppnat eld mot målsägande. I det här ögonblicket ska målsägande ha förstått att det gillrats en fälla för honom och därpå hoppat in i den tredje personens bil och tagit sig från platsen.

Under den kommande perioden ska 29-åringen ha fortsatt pressa målsägande på pengar. Den 22 september 2018 ska 29-åringen ha närmat sig målsägande i en bil, riktat ett pistolliknande föremål mot honom och hotfullt uttalat "Sätt dig i bilen innan jag skjuter dig".

Nu har åtal väckts mot 29-åringen kring grovt olaga hot och mordförsök. Som bevisning finns vittnesmål och teknisk undersökning som styrker brott.

Den misstänkte 29-åringen förnekar brotten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar