Laddar

Vädjar om hjälp för att rädda cancersjuka Linnea

Femåriga cancersjuka Linnea Nordström behandlas just nu i Mexico. Hennes imunförsvar tränas att attackera tumören. "Som det ser ur nu kommer pengarna att räcka till oktober eller november. Sedan är de slut. Vi har startat insamlingen igen, säger hennes pappa Kristoffer Nordström till 24Blekinge.se.

delningar

24Blekinge.se, har tidigare skrivit om femåriga Linnea Nordström från Lyckeby som har en aggressiv och snabbväxande hjärntumör, Diffust Pons Gliom, DIPG. Tumören sitter i hjärnstammen.

Det finns i dag ingen etablerad behandling i Sverige. Sedan i mitten av maj befinner sig familjen i Monterrey i Mexiko där Linnea får behandling.

– I går hade Linnea sin tredje kemterapi och den första immmunterapin, vi fick också nya magnetröntgenbilder som visade att tumören fortsätter att krympa i storlek. Det är helt otroligt att se vad som händer med Linneas tumör, säger hennes pappa Kristoffer Nordström till 24Blekinge.se och fortsätter:

– 30 familjer från hela världen här och barnen ser att tumörerna reagerar på behandlingen. Linnea mår bra. Hon dansar, springer och skrattar.

Det är i nuläget oklart hur många behandlingar som kommer att behövas.

– Fyra kombinerade immmunterapi- och kemterapibehandlingar är planerade. Sedan enbart kemterapi. Tiden mellan behandlingarna kommer så småningom att öka från tre veckor till tre månader.

För att få ihop pengar till hennes vård har familjen startat en ny internationell insamling. En kombinerad behandling av kemterapi och immunterapi kostar 250 000 kronor. Målet är att få in 310 000 euro.

– Som det ser ur nu kommer pengarna att räcka till oktober eller november. Sedan är de slut. Vi har startat insamlingen igen för att samla in ytterligare, säger Kristoffer Nordström.