Laddar

Uppgiven jordgubbsförsäljare: "Var är alla kunder?"

Besvikelse över att antalet kunder på Stortorget är så få.

delningar

Jordgubbarna har tack vare det fina och varma vårvädret varit väldigt tidiga i år.

Trots att tillgången är stor, är inköpspriserna ganska höga, säger en av jordgubbsförsäljarna på Stortorget i Karlskrona som 24Blekinge.se pratat med.

– Man vill ju inte lägga på för mycket, man kan ju inte höja priset med 200 procent som en del gör men säg att jag säljer för 40 kronor och har gett 16 kronor litern. Man ska varken ockra eller dumpa men det hjälper ändå inte..här är ju inga människor, säger handlaren och pekar ut över ett nästan helt tomt torg på tisdagseftermiddagen.

– Ändå är här fullt med parkerade bilar, man undrar ju var alla befinner sig...

Han har sålt jordgubbar i över 35 år men märkt att allt färre numera handlar på torget i stan.

– Det är farligt det här med att staden blir så avfolkad. De är väl ute i Lyckeby, där finns ju allt vad man behöver och där säljer de jordgubbarna mycket billigt. Men nu är det ju de äldre inne i stan som kanske inte lika lätt kan ta sig ut till Lyckeby som drabbas, menar försäljaren som inte vill skylta med sitt namn.

Han menar att denna utveckling inte är något nytt i sig, utan är något som pågått de senaste femton åren.

Eftersom jordgubbar är en färskvara händer det ibland att han får kasta mycket av det som dukats fram på borden efter att dagen är slut.

Det finns dock en ljusning. Nästa vecka är det midsommar och inför denna högtid brukar det komma fler kunder - även till Stortorget.

Relaterade artiklar