Ungdomsvännerna startade egen rekryteringsfirma: "Finns otroligt mycket service i oss"

Nyinflyttade och redo att köra igång.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Linda Engqvist och Annika Zimmerman har känt varandra sedan 20-årsåldern. Bägge har också arbetat två år tillsammans när de kände att det var dags att bryta sig loss och starta en egen rekryteringsfirma.

Resultatet blev Engqvist Zimmerman HR Partner som sedan slutet av augusti finns på Affärsplan 6Ronnebygatan i centrala Karlskrona.

– Det bästa med vårt jobb är alla möten med kunder och kandidater inom för oss helt nya branscher vilket ger oss en enorm inblick och kunskap, säger Linda Engqvist.

– Det finns också otroligt mycket service i oss, vi älskar våra kundrelationer och sätter ett värde på det i branschen. Ju bättre vi känner kunden och kundens värderingar och kultur, desto bättre jobb kan vi skapa tillsammans, menar Annika Zimmerman.

Verksamheten vilar på tre ben: rekrytering, search och HR partner.

Rekrytering handlar om att förmedla jobb och kontakter mellan arbetsgivare och arbetssökande.

Search är mer specifikt inriktat på att headhunta befintlig personal som kanske vill byta inriktning eller arbetsgivare, eller om en kund är ute efter en särskild sorts arbetskraft.

HR Partner är en konsulttjänst där Engqvist och Zimmerman kan gå in på en arbetsplats och täcka upp olika bitar som det kan finnas behov av inom relationen arbetsgivare och anställd.

– Det kan vara områden där kunden kanske inte själv vet att det finns ett behov. Vi jobbar med coachning, teambuilding och ledarskapsfokus, menar Zimmerman.

– Vi finns där och erbjuder kunden nya glasögon, ett nytt sätt att se på verksamheten utifrån, tillägger Engqvist.

Med sitt nya företag hoppas man på en rekryteringsbransch som bättre kan ta vara på varandras kompetenser och hjälpas åt.

– Orten drabbas när vi är många i branschen som sitter på olika kunder. Det borde kunna gå att skapa en bättre dialog och byta erfarenheter med varandra. Givetvis på ett etiskt och affärsmässigt sätt, säger Linda Engqvist.

I fredags började nytillskottet Gustav Liljegren arbeta på firman och det var också då man lanserade sin nya sajt för att nå ut i sociala medier är något av stor vikt för ägarna.

– Det är där det händer och man måste synas i det sociala flödet och vara kreativ.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar