Laddar

TV: Stjärnskottet valde Sölvesborg

Sångerskan Erika Hansson, 23, från Åhus har i veckan tagit ytterligare ett steg i karriären. Hennes första musikvideo, som är inspelad i Sölvesborg, släpptes i veckan. "Vi ville få till en gammaldags känsla, och det finns så många fina gammaldags miljöer i Sölvesborg", säger hon.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den känslosamma balladen Painkillers blev färdig för ungefär ett år sedan. I somras åkte Erika Hansson och fotografen Johan Lindvall till Sölvesborg för att filma videon. I veckan har låt och video fått lämna byrålådan, och syns och hörs från i går på bland annat Youtube och Spotify.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få släppa både videon och låten. Det här innebär ännu ett sätt att sprida min musik på, säger Erika Hansson.

– Har man bara låten är det radio eller Spotify som gäller. Det här blir ytterligare ett forum, och det som låten handlar om förstärks också estetiskt med en video.

För både Erika Hansson och Johan Lindvall var det premiär för att producera musikvideo. Valet av inspelningsplats föll på Sölvesborg efter förslag från Erika.

– Vi ville få till en gammaldags känsla, och det finns så många fina gammaldags miljöer i Sölvesborg som vi tyckte var passande. Det känns som att Johan verkligen har hittat någonting bra, det kändes väldigt enkelt fast ingen av oss hade gjort det innan, säger hon om inspelningen i somras.

Parallellt med lanseringen är Erika just nu inne i en period där hon lägger upp planeringen inför resten av året.

– Januari är mycket planering inför framtiden. Som musiker är det som mest att göra under sommaren och kring jul. Januari brukar vara ganska lugn, och jag är i en fas där jag funderar på tänkbara projekt i vår och sommar.

Den nya släppet har redan hunnit väcka viss uppmärksamhet, bland annat har radio hört av sig och visat intresse, berättar Erika.

– Det har börjat hända lite saker, det är ju precis i uppstarten, men det ska bli spännande att se hur den tas emot, säger hon.

Text: Nils Jönsson

Erika Hansson, 23, är uppväxt i Åhus och studerar första året på Kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitet i Växjö. Nu är hon aktuell med en nyproducerad musikvideo till den känslosamma popballaden ”Painkillers”, skriven av Jakob Ringbom.