Laddar

TV: Se Müllos galna musikvideo inför nya plattan

Till våren släpper sångaren och producenten Joacim Müllo från Karlskrona äntligen sin debutskiva. Materialet som slipats ner till tio låtar har han gått och burit på i femton års tid. Just nu har videon till låten Looking For Better Days (But Getting Worse) väckt uppmärksamhet i sociala medier. I den ser man Müllo spela alla instrument själv.

delningar

– Det började som ett sätt att ”tvinga” mig själv att göra klart låten och inte tappa sugen som så många gånger tidigare. Jag filmade när jag la de första gitarrerna och la ut på Facebook trots att man ogärna vill visa upp något som inte är klart. Då märkte jag att folk tyckte det var kul att se in bakom kulisserna och då fortsatte jag att filma medan jag spelade in övriga instrument. Sen var det bara att sätta sig och försöka få ihop alla filmerna i en och samma film. Det blev lite kul, tycker jag.

Totalt är det nu sju låtar klara, ytterligare tre tillkommer, bland annat tänker Joacim Müllo spela in två av dem live på Café Greven i Karlskrona om några veckor.

I mars räknar han sedan med att äntligen släppa debutskivan First sighting. 

– Jag har väl egentligen drömt om det sen jag var liten, men livet och jag själv har kommit vägen. Hela projektet är egentligen en stor knuff i ryggen på mig, att bevisa för mig själv att jag kan och att jag kan dra det i mål. Det handlar framförallt om låtar som legat färdigskrivna i upp till 15 år som jag känt att jag borde spela in men inte tagit tag i.

Varifrån hämtar du inspiration till din musik? – Inspirationen kan komma från andra låtar man gillar, saker man hört och sett men naturligtvis också egna upplevelser, i mer eller mindre maskerad form.

När liveinspelningen är klar och mixad så skickas det till Nashville för mastring och i mars väntas plattan vara klar för att släppas digitalt men Müllo hoppas även kunna trycka upp ett begränsat antal CD-skivor.