Laddar

TV: Så gör du Emelies goda hälsokaka – klar på nolltid

Är du sugen på något gott som både är fritt från vitt socker, tillsatser och gluten? Då har du hittat rätt! Här är Emelie Elmes recept på en supergod kaka.

delningar

Här kommer recept och film på hur du gör en riktigt god kaka. Den är perfekt som dessert eller till fikat. Det fina med denna variant är att du kan variera den i oändlighet.

Jag slänger i det jag har hemma, lite beroende på vad jag är sugen på. Vilken mängd jag ska ha av allt får konsistensen avgöra. Våga experimentera! Eftersom kakan inte ska gräddas heller kan det inte bli fel. Här kommer en riktigt god variant!

Ingredienser:

1 dl cashewnötter

15 urkärnade dadlar

1 dl jordnötssmör

1/2 dl honung

4 msk kokosmjölk

2 msk kokosolja

1 msk mandelsmör

1/2 dl kakao

Så gör du (se film):  Mixa cashewnötterna och strö ut dem i en form. Mixa resten av ingredienserna och bred ut över nötterna.

Svårare än så är det inte. Förvara i kylen tills den ska serveras. Jag vänder bitarna vid servering så att nötterna kommer överst. Ät med en klick grädde om du vill.

Det är helt fantastisk att det går att äta så här gott, helt utan vitt socker, tillsatser och gluten.

Baka, ät och njut!

Emelie Elmes 

 

Relaterade artiklar