Laddar

TV: Hund misshandlades i Kungsmarken – allt filmades

Anna blev vittne till en hundmisshandel i onsdags eftermiddag – och filmade hela förloppet.

delningar

Vi stämmer träff med *Anna, som blev vittne till hundmisshandeln, som skedde i Kungsmarken i onsdags eftermiddag. Anna fick allt inspelat på film.

Det man ser i början av filmen är en man som ”leker” med sin pitbull, som är okopplad.

–  Jag såg allt från mitt sovrumsfönster. En kille var på innergården med sin hund. Tidigare har det varit ett problem med lösa hundar på gården. Jag har själv hundar och har stött på många lösa hundar. Det har varit obehagligt både för mig och mina hundar. Jag började filma för att kunna visa upp detta för hyresvärden för att sätta dit honom, säger Anna.

Anna fortsatte att filma – det var då hundmisshandeln påbörjades.

– Han slänger hundens halsband på hunden. Han brottar ned den och biter den i nacken,  öron och nosrygg. Hunden ylar vid flera tillfällen. Killen lyften hunden i nackskinnet och drar den över staketet. Precis innan han och en kompis ska gå från platsen så vill killen straffa hunden och väljer då att ta tag i ljumsken på hunden, säger Anna.

Hur reagerade du när du såg vad som pågick? – Jag blev chockad och ville öppna fönster och skrika på dem. Men det hade inte gett någonting. Jag vet vad de här grabbarna går för. Det var hemskt att se hundens lidande. Den mådde riktigt dåligt. Detta är annars en hundras som är stabil, stark och tål mycket. Man märkte att när den andre killen kom, hur hunden blev lättad och glad och sökte sig till honom.

Anna googlade runt på nätet för att se hur hon nu skulle gå vidare med filmen. Hon tog kontakt med Länsstyrelsen – som hänvisade henne till polisen. På fredagen tog sig Anna till polisstationen.

– Den som hade hand om anmälan när det gäller djur var på lunch, så jag pratade med en som tog emot vanliga anmälningar. Personen tog alla uppgifter, men ville ej ha filmen då. Jag antar att de kommer kontakta mig igen efter helgen.

Fredrik Stridmark, inre befäl vid polisen i Karlskrona bekräftar att man fått in anmälan om djurplågeri.

– Av anmälan framgår det att hundägaren blev så arg på hunden som inte ville lyda att han bet hunden i nosen, i ögat och i nacken. Vi kommer att kontakta vittnet för att  identifiera den misstänkte personen i filmen, säger Stridmark.

Anna delade sin film på Facebook, men det var först under lördagseftermiddagen när någon delade filmen i gruppen ”Du vet att du är från Karlskrona när…” som det tog hus i helvete.

– Det exploderade verkligen. Jag hade 633 delningar och 37 000 visningar på klippet. Dessutom har ett par hundra kommenterat, säger Anna.

Det var många bland de som kommenterade som ifrågasatte varför Anna valde att filma hundmisshandeln i stället för att agera.

– Viljan fanns där, men som jag som sa innan, jag vet vad de här killarna går för. De har varit hotfulla mot mig och min familj tidigare, säger hon.

Under lördagskvällen när Anna och hennes sambo var ute och gick med hundarna blev de omringade av att gäng på sex personer.

– De närmade sig bakifrån och precis vid porten så stod de där. De frågade om det var jag som var Anna och om det var jag som hade delat filmen. De ville att jag skulle dra tillbaka min polisanmälan. ”Nej, det tänker jag inte göra”, sa jag. Däremot kunde jag tänka mig att ta bort den från Facebook, vilket jag också gjorde. En av killarna sa att om jag inte drog tillbaka min anmälan så skulle jag få tre gånger tillbaka. Vad han menade med det ville han ej förklara. Jag frågade om det var ett hot, men det var det inte…

Anna känner sig rädd och otrygg i området. Något hon har gjort i över ett år nu.

– Det här gänget gör som de vill i Kungsmarken. Jag har bara väntat på att någon ska bitas av deras lösa hundar och att det kommer upp till ytan, säger Anna.

* Anna heter egentligen något annat.