TV: Näringslivsdag med rafflande nattduell

Ett festligt inslag där besökarna fick utmana varandra.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Årets Näringslivsdag i Karlskrona inleddes på torsdagseftermiddagen på NKT Arena med att regionrådet Christina Mattisson talade om den starka utveckling som evenemanget haft de senaste åren.

– Vem kunde ana 2004 när vi drog igång detta vid Sparre med runt 400 besökare att vi som förra året lockade 3 700 och att vi i år hoppas kunna slå det rekordet?

Runt 100 utställare både ute och inne deltar, allt från kommuner, arbetsförmedling och högskola till IT-bolag, bilfirmor och byggföretag.

– Näringslivsdagen är en betydelsefull mötesplats för samtal, kontakter och affärer som bidrar till hela regionens utveckling. Årets tema är extra viktigt eftersom det handlar om kompetensförsörjning, hur företagen ska hitta rätt kompetens och hur vi ska kunna behålla kompetensen hos oss men också locka ny kompetens till länet, sade Christina Mattisson innan hon klippte av det vinröda band som formellt markerade evenemangets start.

På mässan hittar vi bland annat företaget Cajam som arbetar med många olika typer av event och spel.

Exempelvis lanserar man något man kallar för Christmas game lagom till jul. Det går ut på att lag med 3-5 spelare spelar med hjälp av surfplattor och svarar på frågor med julanknytning.

I sin monter har man också använt sig av modern teknik. Man har ett digitalt lyckohjul där deltagarna kan vinna olika priser och en attraktion som påminner starkt om ett populärt inslag i svensk tv; Nattduellen från Mästarnas mästare.

– Ja, vi har utvecklat den här själv och brukar ha den framme när det är mässor och annat, säger Christer Eriksson från Cajam till 24Blekinge.se innan han utmanar kollegan Linda Hallengren i spelet.

Hur det gick kan du se i 24Play.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar