Laddar

TV: Flashmob med linedance på torget

De som befann sig på torget i Karlshamn fick sig en ordentlig överraskning på lördagsmiddagen. Plötsligt började folk dansa linedance.

delningar

När klockan slog 12.00 under lördagen hände något märkligt på torget i Karlshamn. Som på en given signal började folk dansa linedance.

Det visar sig att föreningen Musik i Carlshamn legat bakom det hela.

Vi kontaktar föreningens ordförande Lena Mattsson:

Vilka vad det som dansade? – Det var en del av våra grupper som dansar på våra kurser. Vi hade riggat hela flashmoben innan så alla visste vad de skulle göra. En del köpte blommor, åt glass, var ute på cykel, läste en tidning och så vidare. Men allt var bara teater.

Har ni gjort något liknande tidigare? – Nej, det var första gången som vi överraskade på det här sättet. Vanliga uppvisningar har vi gjort och vi försöker föra denna form av friskvård vidare.

Hur reagerade folk? – Hahaha…så klart undrade folket varför det stod en ensam tjej, helt oannonserat, mitt på torget och började dansa. Sen fyllde ju resten på så det var verkligen en överraskning för alla. Efter dansen splittrade vi oss direkt och givetvis inte i grupp. Folket ville se mera….så det var ett uppskattat inslag i torghandeln.

Flashmob: 

En flashmob eller blixtdemonstration, är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sedan skingras direkt efter. Flashmobs organiseras via internets sociala medier, e-post eller telekommunikation.

Linedance: 

Linedance är en dans med amerikanskt ursprung, som från början av 1970-talet, när dansformen fick ett rejält uppsving, dansades till countrymusik, men numera förekommer de flesta musikstilar och det produceras många danser till radions topplistor.

Källa: Wikipedia.