Laddar

TV: Ensam mamma firar jul – beskriver saknaden i ny video

"Verkar tala till många i samma situation".

delningar

Ida Henriksson i Karlskrona har spelat in i en annorlunda julvideo kallad Singeljul. Bakgrunden till att låten skrevs är speciell.

– Jag har två barn som jag i år kommer att fira min första jul utan. De ska åka med sin pappa till farmor och farfar i Norrköping och stanna där ända fram till annandagen. Min sjuåring var lite orolig häromdagen och undrade vad jag skulle göra på julafton utan dem och det blev stoff till denna lilla visa.

Beskriv den lite snabbt för dem som ännu inte har lyssnat.  – Det är väl en kärleksförklaring till mina barn, egentligen. En lite otraditionell julsnutt om en mammas tankar om att barnen firar jul på avstånd.

I veckan spelade Ida Henriksson in låten i en liten video på Youtube som hon delade på sin Facebook. Du ser videon i 24Play.

– Det har blivit väldigt mycket mer respons än jag hade väntat mig. Jag skrev ihop den på en timme och spelade in den med mobilen i mitt vardagsrum. Jag brukar skriva sånger för att hantera saker men just den här verkar tala till många i samma situation.

Hur ska man annars tänka om man står inför en singeljul? Har du några tips? – Jag tror att även om det svider så är julen barnens högtid. Jag kommer att på alla sätt jag kan, se till att deras jul blir fantastisk, även om jag inte är där. Om jag känner mig nedstämd på riktigt förtäljer inte historien som de ska få höra. Men i sanningens namn kommer det nog att slinka ner en julwhisky extra just i år…

Relaterade artiklar