Tumult vid gripande av Blekingeofficern – försökte ta polisvapen

Foto: Foto: Michael Erhardsson & Wilhelm Nilsson

"NN reagerade omedelbart med att snabbt kliva ur bilen och attackera mig."

delningar

Under tisdagen inleds rättegången mot pedofilnätverket, där två av de misstänkta är hemmahörande i Blekinge. En av personerna är en officer från Blekinge som misstänks för att ha beställt och köpt barnpornografiskt material från en flerbarnsmamma i länet.

Nu har det kommit fram detaljer hur gripandet av officern gick till. Gripandet skedde under tumultartade former i höstas när officern var på väg till jobbet, skriver SVT.

– Jag öppnade förardörren på NN:s bil, och sade att jag var polis. NN reagerade omedelbart med att snabbt kliva ur bilen och attackera mig. Trots att jag flertalet gånger repeterade för honom att jag var polis fortsatte han att göra motstånd genom att brottas med mig utanför bilen, skriver polisen i en promemoria enligt SVT.

Officern ska ha vägrat att lugna ner sig och vid ett tillfälle varit nära att få tag på polisens tjänstevapen.

– När han fick tag i min pistolkolv och började slita i denna utdelade jag två distraktionsslag mot hans ansikte varefter jag fick grepp runt hans kropp och lyckades få ner honom på marken.

Officern står åtalad för 19 fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och fem fall av anstiftan till övergrepp mot barn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar