Trio trängde sig in i bostad mitt i natten– gick till yxattack

Nu döms trion för försök till mord – men även den attackerade mannen döms.

delningar

Det var i februari tidigare i år som en trio bestående av tre män mitt i natten tog sig in i en bostad i Olofström där en kvinna och man bodde.

När kvinnan upptäckte männen och ifrågasatte vad de gjorde i bostaden hotade trion att döda och skada henne, samt riktade en yxa mot hennes huvud och överkropp. Gärningsmännen ska sedan ha knuffat kvinnan åt sidan för att kunna ta sig till bostadens övervåning med målet att ta sig till mannen om bodde i bostaden.

.

I direkt anslutning till det olaga intrånget ska de tre männen ha försökt döda mannen. Det genom att utdela ett flertal hugg eller slag med en yxa mot mannens kropp och överkropp. Enligt domen ska en av männen ha sagt ”Du ska dö din jävla fitta” samtidigt som han hade höjt högerhanden med yxan i näven.

Alla tre männen har förnekat grovt olaga hot, men erkänt hemfridsbrott, men då av normalgraden. Alla tre har förnekat försök till mord. Bakgrunden till att trion tog sig in i fastigheten och försökte mörda mannen ska vara ett bråk som ägt rum tidigare under kvällen.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Nu har Blekinge tingsrätts dom fallit. Samtliga av de tre som tog sig in i fastigheten döms för försök till mord, grovt olaga hot och hemfridsbrott, grovt brott. Det handlar om män i 30-, 33 och 27-årsåldern.

Även mannen, som är i 25-årsåldern, som attackerades av trion döms. Det för våld mot tjänsteman för att samma natt ha angripit två poliser med våld när de försökte inhämta uppgifter från mannen och dennes sambo. Mannen döms till tre månader i fängelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar