Topplista: Här är blekingebornas favoritprilla

Pressfoto Snusbolaget

"Nikotinfritt snus och tobaksfria prillor växer snabbt", säger Markus Lindblad, informationschef på Snusbolaget.

delningar

Baserat på beställningar av 170 000 kunder i Sverige har Snusbolaget sammanställt trender och statistik kring svenskarnas snusvanor. En av de tydliga trenderna 2018 var att blekingeborna i allt större utsträckning köpte prillor utan tobak. Det nikotinfria snuset och all white, det vill säga prillor med nikotin utan tobak, var de två snabbast växande kategorierna i Blekinge. Försäljningen av nikotinfritt snus ökade med 33 procent under året medan all white ökade med 22 procent per månad under hela 2018.

Trots detta föredrar och köper blekingeborna fortfarande klassiska snusmärken. Det mest populära snuset i Blekinge är Knox, tätt följt av Granit och därefter Kaliber. I fallande ordning säljs det sedan mest av Kronan, One, Xrange, LD, General och Offroad.

– Nikotinfritt snus och tobaksfria prillor växer snabbt i hela landet. Vi ser att både före detta rökare och snusare väljer de tobaksfria prillorna som alternativ, säger Markus Lindblad, informationschef på Snusbolaget i ett pressmeddelande.

FAKTA

Hemgjort snus populärt i Blekinge Försäljningen av “Do-it-yourself-kit” för eget snus ökade med 14 procent i Blekinge. Andra snustrender i Blekinge:

Smaksatt snus ökade med 22 procent.

Lös- eller portionssnus? I Blekinge föredrar drygt 10 procent lössnus. 

De mest populära smakerna bland de som snusar smaksatt snus är enbär, lakrits och mint.

I en attitydundersökning kring snus bland 3500 kunder svarar blekingeborna bland annat så här:

I Blekinge har man snusat länge. 35% av Snusbolagets kunder har snusat mer än 20 år.

I Blekinge snusar man gärna fler sorters snus - 33 procent snusar två sorter eller märken och drygt en femtedel snusar 3-5 olika sorter och märken.

I Blekinge delar man generöst med sig av sin snus. 53% uppger att de delar med sig mer än de tar från andra (men 3 procent tar mer än vad de får).

I Blekinge snusar man mycket, 48% uppger att de snusar en dosa om dagen.

I Blekinge snusar man gärna tidigt på morgonen. Över hälften tar sin första prilla innan kl 08.00 och 21 procent har tagit sin första prilla redan innan 06.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar