Tjejer bjuds in att testa ingenjörsyrket

Södra Cell Mörrum och Louise Rosenqvist Foto: Per Pixel / Pressbild

Fredagen den 29 mars är det Introduce a Girl to Engineering day. Mer än 80 företag deltar och bjuder in tjejer och ickebinära för att ta del av deras ingenjörsverksamhet. Ett av företagen är Södra Cell Mörrum.

delningar

Introduce a Girl to Engineering day är ett initiativ av organisationen Womengineer. Syftet är att öka teknikintresset bland unga tjejer och ickebinära. Under fredagen deltar mer än 2000 tjejer och ickebinära i åldrarna 13-19 år.

Ett av företagen som deltar i satsningen är Södra Cell Mörrum. Under en heldag får tonåringarna en inblick i hur det är att jobba på företaget. Det är andra året man deltar i IGE-day.

– Vi på Södra har ett mål om att öka antalet kvinnliga anställda. Vi vet att med en jämnare fördelning blir det mer högpresterande team. Det är jätteviktigt att vara med och verka för det, säger Louise Rosenqvist, HR-partner vid Södra Cell Mörrum.

Vad gör ni annars för att öka jämlikheten inom yrket?

– Det är handlar mycket att nyansera bilden av vad det innebär att jobba inom industrin och tekniska yrken, att nå ut och visa upp vad vi gör och hur många olika möjligheter som finns inom ingenjörsyrket. Vår industri är högteknologisk och i framtiden kommer det behövas många medarbetare med teknisk utbildning, säger Louise Rosenqvist.

Mellan 2020 och 2030 går 100 personer i pension bara på Södra Cell i Mörrum och de flesta som ska ersättas är just yrkeskategorier av teknisk karaktär.  

Södra Cell Mörrum har också en satsning där sjätteklassare, oavsett kön, är välkomna på ett halvdagsbesök. Satsningen är öppen året om och skolor som är intresserade kan kontakta företaget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.