Laddar

Timvikarier går miste om ersättning – ”Otrygga anställningar ökar”

Den som är timanställd eller har en tidsbegränsad anställning löper stor risk att gå miste om sjukpenning vid sjukdom. Anledningen är att Försäkringskassan ofta klassar dessa fall som arbetslösa i stället för sjuka.

delningar

– Vi ser att de här otrygga anställningarna ökar, både inom den privata sektorn och även inom kommun- och landstingssektorn. Och då blir det fler av våra medlemmar som kommer att ställas inför de här problemen i sjukförsäkringen. Det säger Phillip Eldon, förbundsjurist hos fackförbundet Kommunal, till Sveriges Radio Ekot.

I dag har drygt 16 procent av alla anställda i landet någon form av tidsbegränsande anställning. Men andelen är högre i till exempel yrken som service, vård- och omsorg. Nästan var tredje – 29 procent, på Kommunals organisationsområde är visstids- eller timanställd.

Tillfälliga anställningar utan fast månadslön kan resultera i lägre sjukpenning om sjukfallet inte inträffar under en schemalagd arbetsdag.

Tillfälliga inhopp på en arbetsplats räknas som ”behovsanställning” hos Försäkringskassan – det vill säga ingen anställning alls. Den som blir sjuk efter att ha arbetat på sådana villkor får ingen sjukpenning. Personen hänvisas i stället till Arbetsförmedlingen. Det är blir inte heller någon fråga om rehabilitering tillbaka till det tidigare jobbet, utan den sjuke arbetsprövas direkt mot hela arbetsmarknaden, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Phillip Eldon, anser att reglerna för olika anställningsformer måste förtydligas för att rättssäkerheten ska öka.

– Det vi skulle vilja se är en ökad möjlighet att titta på hur personer med tidsbegränsade anställningar har arbetat tidigare, innan de blev sjuka, för att kunna bedöma deras arbetsförmåga framåt i tiden, säger Eldon.

Relaterade artiklar