Laddar

Stort intresse för MC-kortege mot mobbning

"Det är överväldigande."

delningar

Den 16 april i år skrev 24Blekinge.se om AMB – Anti mobbing Bikers som arbetar mot mobbning av elever i länet.

”I dag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning. Var femte barn har någon gång under det senaste året blivit kränkt av en annan elev. Detta tycker vi inte är okej”, har man tidigare förklarat via sin Facebooksida och därför har man lanserat en annorlunda idé:

En MC-kortege där en mobbad elev hämtas av AMB från skolan och sedan åker kortege till hemmet.

”Vi vill på detta sätt ge eleven lite förnyat självförtroende. Visa eleven att han/hon inte är ensam i sin kamp. Att sända ut en signal av respekt och gemenskap” som man förklarar det hela på Facebook.

Nu har det gått några veckor och vi kontaktar Joakim Johansson som är talesperson för MC-klubben för att höra lite om responsen.

– Det är överväldigande. Vi har fått ut vårt budskap på sociala medier . Och nu vill vi synas fysiskt ute på vägarna. Med värmen kommer vi.

Vad händer härnäst? – Vi har fått jättebra feedback och för varje dag går människor med i vår öppna grupp. Vi har nu även en sida där berörda anonymt kan komma i kontakt med oss direkt och vi hoppas att vi snart ska kunna anordna en körning. Redan nu på lördag kommer flera av våra medlemmar att vara på plats på Holje Marknad i Olofström. Vår tanke är att synas så mycket det går vid såväl större som mindre evenemang.