Stora författarnamn på Blekinge bokmässa: "En mötesplats"

Totalt kommer 45 utställare med Blekingekoppling till mässan.

delningar

Lördagen den 2 mars arrangeras Blekinge bokmässa för fjärde året i rad. Här kommer det hållas samtal med namnkunniga författare som Tomas Bannerhed, som fick Augustpriset för sin debutroman Korparna och nu aktuell med sin andra roman "Lugnet". Mässan gästas även av Helena von Zweigbergk som ska samtala om skrivande och saker. Zweigbergk är just nu aktuell med två nya böcker: romanen "Totalskada" och essäboken "Grejen med saker".

– Vi har vuxit långsamt och i år är det första gången som vi har ett stort scenprogram. Totalt kommer 45 utställare som alla har en koppling eller är från Blekinge, säger projektledaren Camilla Carnmo.

Nytt för i år är ett litteraturquiz som tagits fram och hålls av de två lokala författarna Susanne Schneider och Julia Svanberg. Det blir samtidigt levande musik av Musik i Blekinge.

Barnen på bokmässan kan se fram emot en sagostund med Miss Shameless och Lady Busty. Foto: Adnan Edrees.

En annan nyhet är vigd till barnen. Det är en sagostund med Miss Shameless och Lady Busty. Duon brinner för att motverka mobbing och har arbetat med barn och unga i många år.

– De är dragqueens som läser böcker för barnen och tar pauser där de ställer frågor och pratar om det man läser. Det handlar mycket om allas lika värde och att man ska få älska vem man vill, säger Camilla Carnmo.

Vad har du för förväntningar inför mässan?

– Det är att de författare, förläggare och föreningar som kommer hit trivs och får en bra dag. Jag hoppas att det ska bli som en mötesplats där de kan möta sin publik och sina läsare.

Bokmässan pågår mellan klockan 11-16 på Lokstallarna i Karlshamn

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar