Laddar

Stor brand i lastbilsverkstad – explosionsrisk

"Vi har fortfarande folk på plats", säger brandmästare Billy Åkerström vid 06.30 på fredagen.

delningar

Det var strax före midnatt som polis och räddningstjänst larmades om en industribrand i Jämjö. Larmet kom från en verkstadshall för lastbilar.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand i verkstadshallen. Det hade också brunnit genom taket, säger Billy Åkerström, brandmästare vid räddningstjänsten i östra Blekinge.

Till en början fick räddningstjänsten släcka med försiktighet då det fanns explosionsrisk från lokalen.

– Vi visste att det fanns gastuber där inne så vi gjorde en yttre släckning på hallen på grund av explosionsrisken. När vi fått kontroll gick vi vidare upp och släkte på lagret som också brann och då använde vi rökdykningar, säger Billy Åkerström.

Femton brandmän deltog i räddningsarbetet under natten med styrkor från Jämjö, Sturkö och Karlskrona.

– Det tog ungefär två timmar och en kvart att släcka. Men vi har fortfarande folk på plats nu på morgonen för bevakning av branden, säger Billy Åkerström.

Vad som förvarades i lokalen var fyra lastbilar och fyra verkstadsbilar. En lastbil blev helt utbränd och övriga fick sot och värmeskador på grund av den höga temperaturen i hallen.

Orsaken till branden är i nuläget okänd men händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet av polisen.

– Det kom först in som ett inbrott till oss så förmodligen utlöste branden inbrottslarmet där, säger Michael Hasselberg, inre befäl i Karlskrona.

I nuläget har polisen inga misstänka för brott. Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

 

Relaterade artiklar