Laddar

Startar namninsamling för hundarna som svälte till döds

På torsdagen drog en namninsamling i gång för att höja straffet vid djurmisshandel efter att en 26-årig man dömts till tre månaders fängelse för djurplågeri. Detta sedan tre hundar hittades avlidna i hans bostad. "Vi blev rasande över straffet", säger skaparen av namninsamlingen till 24Blekinge.se.

delningar

24Blekinge.se har tidigare skrivit som den 26-årige mannen som dömdes till fängelse i tre månader för djurplågeri. Det var i mitten av oktober förra året som polis beordrades till en adress i Karlshamns kommun. I bostaden hittades tre avlidna hundar. Mannen hade lämnat hundarna ensamma i flera veckor utan varken mat eller vatten.

Nu har en namninsamling startats för att höja straffet vid djurmisshandel. Närmare 750 personer har skrivit under insamlingen som drog i gång på torsdagen.

– Jag startade insamlingen då jag och en väninna blev rasande över straffet och på så vis kände vi att vi behövde agera. Vi måste synas åt djuren som inte kan, vi måste höras för djuren som är tysta. Vi vill ha in så många namn som möjligt, säger skaparen av namninsamlingen till 24Blekinge.se.