Stal delar från båtar – utvisas

Foton: Mattias Nilsson, Pixabay

Männen var på stöldturné i södra Sverige.

delningar

Efter en stöldturné i södra Sverige i maj i år har två män, mellan 25 och 30 år, dömts i Blekinge tingsrätt till 6 respektive 10 månaders fängelse. Till följd av domen utvisas dessutom männen och kommer ej få återvända till Sverige innan juli 2024.

Det var i början av maj som männen reste från Malmö till Karlskrona innan de stal två cyklar vid stationen. Därefter cyklade de runt i staden och stal saker från olika båtar. Stöldgodset inkluderar bland annat gasreglage, sladdar, högtalare och handskar. Tanken ska enligt gärningsmännen ha varit att sälja vidare materialet som skrot för att tjäna pengar. Det sammanställda värdet på stöldgodset ska vara runt 150 000 kronor.

Enligt tingsrätten har båda männen dömts i tidigare fall, varav en har dömts tre gånger i Frankrike och tre gånger i Sverige för stöld och häleri. Tingsrättens bedömning av männens systematiska brottslighet är att det finns risk för att männen kommer begå brott i framtiden. Därför utvisas de ur landet.

För 15 fall av stöld döms den ena mannen till sex månaders fängelse. Den andra mannen döms till tio månaders fängelse för 22 stölder. Till följd av stölderna ska båda männen därutöver betala skadestånd till de drabbade.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar