Sprang tio mil på en dag: "Slirade mycket i leran"

Vännerna från Blekinge utmanade sig själva.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sträckan är ungefär lika lång som hela Blekinge men det är inget som avskräckte Timmie Mattsson och Henrik Mohlin från Karlshamn Swimrun som i lördags begav sig till skånska Tjörnarp för att springa i terräng tillsammans med 32 andra startande.

– Vi ville utmana oss själva. I april sprang vi 6 mil och det var den längsta sträckan dittills. Nu ville vi testa tio mil och detta gjorde vi genom att springa två varv på en bana som är fem mil lång, säger Henrik Mohlin till 24Blekinge.se.

Utmed banan fanns det fem stationer där man kunde pausa för att inhämta energi i form av kaffe eller Ahlgrens bilar.

– Det gick hyfsat fram till den åttonde milen men mentalt var det jäkligt knäckande mot slutet och det kändes lika jobbigt med de sista två milen som alla föregående tillsammans. Det var också mörkt, blött och blåsigt och man slirade mycket i leran mot slutet, säger Henrik Mohlin.

Loppet som gick över skogsterräng startade vid niotiden på morgonen och var över framåt midnatt.

– Då var man väldigt trött i kroppen och låg på energi. Samtidigt är det svårt att äta eftersom man är lite illamående men när jag väl var hemma gick det ganska enkelt att somna in. Tror att jag slocknade ganska direkt, faktiskt. Och dagen efter gick man lite annorlunda, om man säger...

Varför gör man det här?

– För att testa sina gränser och se vad man klarar av. Det är ju mycket en gemensam grej, vi höll ihop under hela loppet och peppade varandra, det blir mer att man tävlar mot sig själv.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar