Laddar

Sölvesborg laddar för kval: ”Det är inte friskis och svettis”

På fredag startar Sölvesborgs resa mot division 2. Trots en svag start på alltrean lyckades man ta sig vidare till kvalet. "Vi känner oss starka", säger SIK-tränaren Robert Wallmark.

delningar

Sölvesborgs IK kvalar mot division 2 med start på fredag. Man har hamnat tillsammans med Skånelagen Trelleborg och Åstorp samt division 2-laget Nittorps IK. 

Efter en svag start på alltrean avslutade SIK starkt och tappade bara poäng i en av de åtta sista matcherna – och hamnade till slut på fjärde plats i tabellen.

– Vi fick en dåligt start på alltrean och låg väl näst sist efter sex, sju omgångar. Med sedan avslutade vi väldigt starkt och det tror jag vi har gått stärkta ur. Jag var lite skeptisk till hur seriöst det var innan jag kom hit. Men det har visat sig vara mycket seriöst. Det har imponerat på mig, säger SIK-tränaren Robert Wallmark.

Hur bra koll har ni på de andra lagen? – Trelleborg och Åstorp har vi mött fyra gånger vardera och har bra koll på. Nittorp har vi inte lika stor koll på men har hört lite om deras powerplay och vilka spelare som är vassast där.

Vad talar för SIK i kvalet? – Främst att vi har gått stärkta ur den svaga perioden vi hade i början på alltrean. Men här handlar det om att vinna matcher – det är sex matcher vi spelar och hur vi vinner dem spelar ingen roll egentligen. Det är ingen Friskis & Svettis-verksamhet vi håller på med.

Sölvesborg har förstärkt laget med två killar från Kristianstad i form av Colin Holmström och Melker Karlsson. Där forwarden Holmström varit utlånad till division 2-laget Osby stora delar av säsongen.

– Jag har inte sett de på isen än. Men det verkar vara riktigt bra killar och det är det viktigaste. Vi måste hitta en kemi tillsammans och det tror jag vi har gjort här, säger Wallmark.

Relaterade artiklar