Laddar

Söder straffade Vimmerby

Blev hjälte med två straffmål i ett raffinerande 4-3-drama. "Ett normalt lag hade vikt ner sig, säger KRIF-tränaren Per Ljusteräng.

delningar

Hopp och förtvivlan. Ja det var känslor som både Kallinge-Ronneby och Vimmerby fick känna på – i matchen lagen emellan.

Efter två perioder med mycket målchanser för vardera lagen bjöd de båda en målexplosion i den tredje – och det är där vi hittar känsloutbytena.

KRIF:s Pontus Okerblad Westin krigade sig, från bakom till framför mål, och tryckte in 2-1 för KRIF tidigt i den tredje perioden. 

Det var början på en målrik period och det var bortalaget som höll i taktpinnen. Bara tre minuter efter ledningsmålet, och inom loppet av en minut och två sekunder, vände Vimmerby helt på tillställningen.

Först kvitterade Petter Runesson i powerplay. Ett oorganiserat KRIF bjöd sedan Vimmerbys skicklige Jesper Kokkonen på ett mål. Tämligen ostört kunde forwarden åka igenom och göra mål.

Men hoppet fanns kvar i KRIF – och framförallt hos Stefan Söder. Pantern-lånet som har kommit att bli en succé så här långt inledde med att kvittera till 3–3 i slutet av den tredje perioden med ett skarpt handledsskott.

Men nöjde sig inte där. När förlängning blev mållös väntade straffar. Som blev ett drama. Publiken skickades återigen från vinst till förlust och tillbaka. Men efter att vardera lagen satt två straffar var – fick Söder chansen att avgöra – och gjorde det.

Med ytterligare ett kliniskt handledsskott bakom, den för dagen duktige Vimmerby-målvaken Johan Kallio var segern i hamn.

– Det Kanske var oförtjänt, men det kan jag leva med, säger KRIF-tränaren Per Ljusteräng, som inte tyckte att KRIF riktigt kom upp i nivå.

Men hittade trots det positiva saker att ta med.

– Vi ska ha en eloge föra att vi krigade oss tillbaka. Ett normalt lag kanske hade vikt ner sig men på nått sätt så hittar vi kraft och ork att vända tillbaka – det tycker jag är otroligt starkt.

En viktig seger för KRIF som redan i morgon tar emot Valbo på hemmaplan.

– Framförallt efterlyser vi att spela lite snabbare men det kräver också att mottagaren är redo, avslutar Ljusteräng.

Matchfakta Alettan Södra

KRIF – Vimmerby: 4–3 (0–1)(1–0)(2–2)(0–0)(1–0)

Målen: 1:a 13:08 0-1 Hampus Harlestam, (Jesper Kokkonen, Pelle Ström) 2:a 22:5 11-1 Simon Hansson, (Josef Ingman, Johan Lundgren) 3:e 43:39 2-1 Pontus Okerblad Westin, (Simon Hansson), 46:15 2-2 (PP1) Petter Runesson, 47:17 2-3 Jesper  Kokkonen, (Jakob Karlsson, Dennis Fröland) Avgörande straff Stefan Söder

Skott: 31–38 (14–10)(6–12)(9–11)(1–5) Arena: Soft Center Arena Domare: Kristoffer Folkstrand, Linjemän: André Ahlström, Andreas Nord Publik: 696