Snabbmatsjätte satsar i Blekinge – här kan de öppna

Foto: Pressbild/Faton Pasho.

Köper mark i Blekingekommun – innebär flera arbetstillfällen.

delningar

Det är snabbmatskedjan McDonalds som köpt mark i Viggenområdet i Ronneby och redan nästa år kan en ny restaurang stå klart. Något som Sydöstran var först att rapportera om.

– De håller på att köpa mark. Det håller på att gå upp i KSAU, det är lite av en administrativ runda och vi måste beakta den formella processen, säger Torbjörn Lind, näringslivschef vid kommunen till 24Blekinge.

Enligt honom har McDonalds och kommunen haft kontakt sedan ungefär ett år tillbaka.

– Vi har haft skarpa kontakter sedan efter semestern förra året. Men det tar tid med sådana här etableringar och det är mycket som ska vrida och vändas på. Nu kunde vi erbjuda ett tomtförslag som de tyckte passade bra, säger Torbjörn Lind.

Sammanlagt handlar det om en tomt på omkring 3800 kvadratmeter i området. Marken snabbmatskedjan är i stånd att köpa ligger nära rondellen.

– Det är ett mycket bra trafikläge med mycket trafik som passerar. För Ronneby innebär det här mellan 40 till 45 nya arbetstillfällen som vi är glada för och ser fram emot. Jag vet inte riktigt när byggstarten blir, men det lät som de var ganska på med att komma igång med byggnationen. Det kommer att bli gott om burgare i Ronneby kommun nu, med många valmöjligheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar