Laddar

Skjutglade Paulsson: ”Ni kommer få se ett nytt KHK”

KHK är ute efter revansch mot serieledarna från Växjö där Marcus Paulsson hoppas det släpper.

delningar

Marcus Paulsson har fått sina chanser att göra mål i år men trots att han skjuter mest i KHK (38 skott än så länge) har det inte riktigt lossnat.

– Vanligtvis när man har skapat mycket och skjutit mycket som jag gjort så brukar de gå in, men det har varit tufft att få in puckarna. Det vill sig inte riktigt men jag tror det kommer släppa, säger Marcus Paulsson, efter träningen dagen före mötet med Växjö.

Kring KHK pratas det ofta om att det måste släppa för vissa spelare. En det verkligen släppte för, i mötet med Örebro – var Joachim Rhodin.

– Kan vi ha några i laget som får en sån kväll, så kan det verkligen se annorlunda ut. Det är sånt som hjälper – någon turpuck in och så rinner det på, fortsätter Paulsson.

Går det att hitta någon anledning till att det inte riktigt släppt för dig? – Jag vet inte, det är tillfälligheter och jättesvårt att svara på. Man kan inte göra mer än sitt bästa och skapa lägen. Det är skillnad om man inte skapar chanser då får man titta på andra saker, men skapar man gäller det bara att ha tålamod helt enkelt.

Dina 38 skott är ändå en bit upp till de som skjuter mest i SHL (Patrick Cehlin, Luleå, 63 skott). Skjuter ni för lite? – Det är möjligt. Det känns som vi skjuter mer än förra året. Det är aldrig fel att skjuta men vi spelar lite annorlunda än andra lag gör. Växjö till exempel kan ju lägga puckar från röd mot oss och de räknas ju också som skott.

KHK ägnade förra veckan åt att träna på en del detaljer, så som powerplay och boxplay men även sätt att ta ännu fler puckar till mål, berättade Ove Molin.

– Vi har ändrat träningen lite och jag tror vi kommer se lite skillnad på oss. Jag hoppas det har gjort nytta och ser fram emot att komma igång, fortsätter Paulsson.

Sist KHK mötte Växjö ledde hemmalaget långt in i den tredje perioden men till slut var det ändå Lakers som vände och vann med 3-1.

– Vi har lite revansch på dem. Det är det vi strävar efter.

Vad behöver ni göra bra i morgon? – Allt!

Relaterade artiklar