Silverplats till Karlskrona i Årets stadskärna 2019: ”Nådde inte riktigt hela vägen”

. - Foto: Nanna Jami

Ska firas stort på fredag.

delningar

I samband med Svenska Stadskärnors årskonferens i Linköping under onsdagen gick Östersund ta emot den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets stadskärna 2019”. Karlskrona fick nöja sig med en hedersam silverplats.

– Vi nådde inte riktigt hela vägen. Men allt det fantastiska arbete som lagts ner av hängivna och engagerade människor kan ingen ta ifrån oss. Jag är så stolt över att vi var en av tre stadskärnor, i hela landet, som gick till final. Jag vill av hela hjärtat tacka för ett otroligt väl utfört arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero i ett pressmeddelande.

Nomineringen i tävlingen är resultatet av många års samarbete mellan Karlskrona kommun, Karlskrona City och Cityfastighetsägarna i Karlskrona.

– Det känns ändå fantastisk att komma så här långt. Det är ett kvitto på att vi har gjort rätt satsningar under flera år, säger kommunens centrumutvecklare Anneli Robertsson.

– Detta är ett bevis på att det samarbete vi skapat mellan alla aktörer är slagkraftigt. Vår stadskärna är inte statisk och samtidigt finns en röd tråd i allt vi gör, säger Ulf Åberg på Heimstaden och Cityfastighetsägarna i Karlskrona.

Här är motiveringen:

"Med stark förankring och långsiktighet får gata för gata och plats efter plats nytt arkitektoniskt utseende. Stadens historia är ständigt närvarande och fungerar i fin harmoni med framtidens stadsbild. Nya, havsnära stadsdelar växer fram, staden förtätas och fylls av kultur, idrott och upplevelser. Målmedvetenhet, egen modell för samfinansiering och ett engagerat näringsliv bäddar för lyckade resultat. Nu och i framtidens Karlskrona!"

Under fredagen kommer silverplatsen att firas på Stortorget i Karlskrona.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar