Laddar

SD utesluter Tomas Lundberg: ”Burdus och skrämmer tjänstemännen”

SD i Ronneby vill nu utesluta partimedlemmen Tomas Lundberg. "Han är burdus och har vid upprepade gånger överrumplat och skrämt kommunhusets tjänstemän", säger partiets gruppledare Nicolas Westrup till 24Blekinge.se. Lundberg själv kontrar med att starta ett nytt parti.

delningar

Det var efter valet 2014 som Tomas Lundberg valde att gå med i Sverigedemokraterna.

– Han har hela tiden sagt att SD är det enda alternativet för honom. Samtidigt har han gjort sig ovän med inte bara oss utan alla partier. Han vill gärna engagera sig men han är ingen bra lagspelare, säger Nicolas Westrup.

Han menar också att det är Tomas Lundbergs burdusa framtoning som lett fram till beslutet.

– Det är klart att man kan granska utgifter och annat, det är bra men sättet han gjort det på är otrevligt. Han är burdus och har gått in till enskilda tjänstemän och överrumplat dem i korridorerna. En gång var det så illa att en kvinna blev rädd och sade att hon inte vågade sitta kvar där ensam, säger Nicolas Westrup. 

Med anledning av detta beteende, som Lundberg redan fått två skriftliga varningar för, anser partiet i Ronneby och även på länsnivå att partimedlemmen ska uteslutas.

– Och det här är starkt förankrat. Dels i partistyrelsen lokalt i Ronneby, sedan i distriktsstyrelsen och i medlemsutskottet. Nu ska verkställande utskottet och slutligen partistyrelsen på riksnivå behandla frågan den 24 april.

24Bekinge.se har upprepade gånger sökt Tomas Lundberg utan framgång.

Enligt uppgifter till BLT överväger han att starta ett helt nytt parti som ska heta Vi i verkligheten. 

– Jag söker ärliga människor som inte behöver fjäska för etablissemanget, har han sagt till BLT. 

Kan det nya partiet utgöra ett hot mot SD i Ronneby? – Nej, jag tror inte att detta skulle vara något hot mot oss men några röster kommer  han nog att få, säger Nicolas Westrup. 

Vilken typ av väljare tror du kommer att attraheras av det här nya partiet? – Såna som vill gå lite hårdare fram.

På vilket sätt då? – Kanske inte ideologiskt utan mer folk som är etablissemangskritiker, han ser ju sig själv lite som en slags Janne Josefsson-figur.

Relaterade artiklar