Laddar

SAS-pilot i Ronneby gör Facebooksuccé

"Spänn fast säkerhetsbälte runt midjan, ni som har midja", "Vår personal gör det mest fantastiska kaffet som finns inom hela flygindustrin" och "Do we have anyone who don't understand småländska?" hör till de uttalanden som en SAS-pilot gjorde på ett plan från Ronneby till Stockholm i fredags. Passagerare filmade händelsen och hittills har över 7000 personer sett det underfundiga klippet.

delningar

Sonja Catani som arbetar med hundglassföretaget Hugo & Celine pendlar nästan varje vecka mellan Stockholm och Ronneby.

I fredags skulle ett SAS-plan egentligen landa i Kalmar men hamnade av någon anledning i Ronneby.

Detta är också det enda av det som piloten meddelade passagererna i kabinen som har någon slags verklighetsförankring. Det mesta som sades var nämligen till för att roa publiken.

”Spänn fast säkerhetsbälte runt midjan, ni som har midja”, ”Vår personal gör det mest fantastiska kaffet som finns inom hela flygindustrin” och ”Do we have anyone who don’t understand småländska?” hördes från högtalarsystemet.

– Jag tror att det tog ett tag innan alla fattade vad det handlade om. Men sedan sprack alla upp. Det var så roligt allting, trodde inte att någon på SAS kunde ha den här typen av humor, säger Sonja Catani.

Hon filmade pilotens tal och lade sedan upp länken på SAS officiella Facebooksida. Se klippet i 24Play. 

– Reaktionerna där blev väl mer positiva än vad de någonsin har fått. Jag tycker att den här piloten borde få nån slags bonus.

Vad var roligast?  – Jag tror att det var hela hans person. Han såg så allvarlig ut samtidigt som det han sade var så roligt.

Men är det okej att en pilot är så här skämtsam då? Att flyga och läsa upp säkerhetsföreskrifter är ju ändå en ganska allvarlig situation. – Äh, jag tycker i så fall att det är bättre att krascha med humor.

Relaterade artiklar