Sandelius om att regissera Revy-SM: "Ett ärofyllt uppdrag"

Mats Sandelius. Foto: Ben GT Nyberg.

"Jag ville inte tacka nej till den här chansen", säger Mats Sandelius.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sandelius Kultur & Nöje som ägs och drivs av Elin Sandelius och Mats Sandelius i Karlshamn, har en hektisk sommar framför sig. Det blir bland annat ”Pippi Långstrump på de sju haven” i Bellevueparken och farsen ”En riktig hästkur” på Skottsbergska gården. Dessutom är Elin Sandelius är ansvarig projektledare för Smakfesten & Paraden under Östersjöfestivalen. Men nu händer ännu en spännande sak. Mats Sandelius ska nämligen regissera Revy-SM i Östersund under den årliga revyfestivalen där man korar årets bästa revynummer i Sverige 2019.

– Det känns jätteroligt och jättespännande och det är ett ärofyllt uppdrag. Vi gör så mycket annat i sommar också, men jag ville inte tacka nej till den här chansen, säger Mats Sandelius till 24Blekinge.se.

Revy-SM innehåller över 50 nummer. Över 200 revyaktörer från hela Sverige gör upp om de ärofyllda guldmedaljerna i de fem klasserna "Bästa Sketch", "Bästa monolog", "Bästa Sång- & Musiknummer", "Bästa Dans & Rytm" och "Bästa Lokal nummer". Revy-SM går av stapeln den 7 till 10 augusti.

– Jag har gjort jättemycket revyer de senaste 30 åren i hela Sverige. Det här är ett häftigt sammanhang med mycket revymänniskor samlade på ett och samma ställe. Jag gick förfrågan förra hösten av Östersundsrevyn som jag tidigare har regisserat i sju år. Jag känner de i organisationen och känner till teatern, så de förlitar sig på att jag gör ett gott jobb, säger Mats Sandelius.

Det är femte gången som han regisserar Revy-SM. Senast var i Falun 2005. Mats har även varit ansvarig i Haninge 1998, Eskilstuna 2000 och Karlshamn 2001.

Vad innebär det egentligen att regissera ett SM?

– Man blir ju någon slags samordnare för alla aktörer och försöker väva ihop det här till en enhet. Det blir en koordinering för att få numren att hänga ihop. Det viktiga är att vi gör en gemensam föreställning, har kul tillsammans och att det blir något mer än bara en tävling. Sedan blir det mycket logistik, med en helt ny scen och med nya tekniska förutsättningar. Jag blir en länk i detta och ska förbereda så att allt går smidigt. 

FAKTA

Fakta RevySM/LIS:

I augusti varje år samlas över 350 revymänniskor för att umgås, utbyta idéer, gå på seminarier och för att tävla. En specialföreställning bestående av Sveriges bästa revynummer sätts samman, och på finalföreställningen koras SM-vinnarna i ett antal olika tävlingsklasser. Festivalen anordnas som ett samarbete mellan Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige (LIS) och dess medlemsrevyer – varje år är den på en ny plats. Nästa sommar, 2020, arrangeras Revy-SM i Karlskrona.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar