Laddar

Samlades för filmad revynostalgi

37 år gamla revyminnen väcktes till liv på tisdagen.

delningar

I samband med Carl International Film Festival som just nu pågår i Karlskrona visade filmaren Anders Abrahamsson upp sin dokumentärfilm om Karlskronas revyhistoria, med material från tidigt 80-tal varvat med aktuella intervjuer med dem som var med när det begav sig.

– Även det gamla revygänget med Martin Olmark och Stig Wihlborg är med. De hade tidigare huserat i den gamla teatern på Västerudd med sina varvsrevyer och i min film finns det även en sekvens som visar hur det såg ut när teatern revs i februari 1972, säger Abrahamsson.

I samband med Karlskronas 300-årsjubileum 1980 samlade krafter från bland annat Lions och Föreningen Gamla Carlskrona ihop nytt folk till något som skulle få namnet Jubileumsrevyn.

 

Foto: Mattias Nilsson.

– När man ser materialet i dag märker man att det går ganska långsamt och dagens publik hänger inte med i alla skämt, ingen känner liksom igen sig. Därför har jag tagit ut det som funkar och fräschat upp det lite.

Det är också med de ursäktande orden ”hoppas att det finns något i filmen som är roligt att skratta åt” som han introducerar föreställningen inför publiken som samlats för filmvisning i Blekinge Museum runt lunchtid på tisdagen.

 

Foto: Mattias Nilsson.

Även under onsdagen kommer Anders Abrahamssons filmer från förr att hamna i rampljuset.

Då visas filmen Karlskrona nu och då klockan 12.30 på museet.

 

Foto: Mattias Nilsson.