Laddar

Samir och Viktor kickar igång sommarlovet

Då kommer de till Blekinge.

delningar

Fritidsgårdarna i Karlshamn har under flera år haft sommarlovskonserter för att fira att skolan och terminen är slut.

I några år har man haft uppehåll, bland annat beroende på att avslutningen legat i anslutning till Sweden Rock och denna festival har varit alltför tuff att konkurrera med.

I år blir det dock comeback. På scen i Bellevueparken kommer Samir och Viktor att stå.

Samir Badran och Viktor Frisk gick direkt till final i Melodifestivalens andra omgång och har under de senaste åren haft stora hits med låtarna Success, Fick feeling och Saxofuckingfån – för att inte tala om Melodifestivalsuccéerna Bada Nakna och Groupie som streamats över 20 miljoner gånger vardera på Spotify.

– De ligger i ropet och vi tror att det är en akt som når ut till många oavsett ålder, säger Josefine Lindell från fritidsgården Annexet till 24Blekinge.se. 

Även gruppen Tjuvjakt är klara för Bellevueparken.

Deras hiphop karakteriseras av charm, påhittighet och en livsbejakande mentalitet: en vilja att vara konstruktiv och uppmuntra det som är bra, snarare än dissa det som är dåligt. Detta, i kombination med sköna beats och en allestädes närvarande humor, gör dem till en frisk fläkt i svenskt musikliv, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Med över 60 miljoner streams på Spotify och närmare 60 spelningar under året har Tjuvjakt idag vuxit till en av Sveriges största hiphopakter.

– Genom att boka dem hoppas vi kunna nå lite fler av den äldre publiken, säger Lindell.

Fredagen den 15 juni äger konserten rum.