Så blir årets Barnfestival i Hällevik

Skimboard. Foto: Mostphotos/homydesign

Festivalen går av stapeln den 17 och 18 maj med massor av gratis prova-på aktiviteter.

delningar

För fjärde året i rad arrangerar Sölvesborgs kommun Barnfestival. Evenemanget har på bara några år vuxit och blivit en mycket populär och välbesökt festival och förra året lockade den över 7000 besökare.

Barnfestivalen går av stapeln på Strandvallen i Hällevik den 17 och 18 maj. Det innebär två dagar med massor av gratis prova-på aktiviteter för barn i åldrarna 6 till 12 år. Årets nyheter på barnfestivalen står bland annat Rebel Park för, som är en actionsportanläggning i Bromölla. Under två dagar får tusentals barn möjligheten att testa deras aktivitetsområde där man bland annat kan våga hoppa på Big air, surfa på vågorna med en skimboard och köra ett Rebel Action Race.

Det går även att bygga sin egen maracas, hänga med i sambatåget, testa paracycling eller spela beachhandboll. Under festivalen ska det även göras ett försök att slå världsrekord i flest antal personer som jojoar, för att hamna i Guiness World Record. Alla Sölvesborgs skolbarn från förskoleklass upp till årskurs 6 skjutsas till Barnfestivalen på fredagen och alla får varsin jojo.

Festivalen arrangeras av kommunen som vill uppmärksamma barns och ungas rätt till kultur, idrott och skapande, oavsett sociala, ekonomiska, etniska, intellektuella och fysiska förutsättningar. Festivalen har lett till att många barn har hittat aktiviteter och fritidssysselsättning som de kanske inte hade haft möjlighet att prova på annars, och många lokala föreningar har fått nya medlemmar tack vare sin medverkan.

FAKTA

Öppettider

Fredag 17 maj kl. 9-14

Lördag 18 maj kl. 10-14

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar