Rottweiler högg mot försäljares hals – ägaren åtalas

Foto: Craig Robinson

Försäljaren ska bland annat fått sårskador och hjärnskakning i samband med attacken.

delningar

En man i 50-årsåldern står åtalad vid Blekinge tingsrätt misstänkt för vållande till kroppsskada efter att hans hund ska ha attackerat en försäljare i Sölvesborg.

Det var den 11 december som en försäljaren besökte 50-åringens bostad. Enligt åtalet knackade försäljaren på dörren som efter en stund öppnades inifrån. Plötsligt ska en stor rottweiler ha hoppat på försäljaren som blir biten i armar och händer.

I förhör berättar försäljaren hur han backade undan och att hunden då ställde sig på bakbenen, satte tassarna mot bröstet och försökte bita honom i halsen. Försäljaren kastade sig bakåt för att fly undan hunden och slog då i huvudet i tre trappsteg. Han säger i förhör att han trodde att hunden skulle döda honom.

50-åringen säger i förhör att hunden lyckades öppna den olåsta dörren själv och att det var en olyckshändelse. Han säger att det är omöjligt att hunden har bitit försäljaren. Han tror att detta hände för att hans hund inte kände försäljaren som knackade på. Hunden blev därför chockad, började skälla och ville försvara familjen. Han menar att hunden försvarar sitt eget men att det inte är en hund som springer och biter folk.

Försäljaren fick skrapsår på huvudet, bitskador på vänster underarm och på händerna samt hjärnskakning i samband med händelsen. Han yrkar på skadestånd för sveda och värk.

50-åringen nekar till brott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar