Ronneby kommun utreder dagcentraler – säger upp avtal

Barbro Wickström, Mostphotos.

Verksamheten vid dagcentralerna för äldre ska synas i sömmarna.

delningar

Äldrenämnden i Ronneby kommun har dessutom beslutat att säga upp avtalet med den ekonomiska föreningen som driver Träffpunkten för åldringar i Vidablick vård- och omsorgsboende. Kommunens avtal med Träffpunkten upphör den den 31 december 2019 och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt fram tills dess.

De senaste åren har Ronneby kommun fått tillskott av fler mötesplatser för äldre genom att det har skapats fler gemensamma lokaler i anslutning till etableringar av trygghetsboenden.

Ronneby kommun har nu beslutat att göra en översyn av de olika dagcentralernas verksamhet för att kunna erbjuda de äldre en verksamhet utifrån förändrade förutsättningar. I praktiken innebär det att under senhösten 2019 kommer det förslag och information verksamheten vid de olika dagcentralerna samt vilken verksamhet som de äldre som i dag besöker Träffpunkten i stället ska erbjudas.

– Vi behöver se över hur vi bäst kan erbjuda kommunens äldre olika aktiviteter utifrån de förändrade förutsättningarna, säger Catherine Persson, förvaltningschef vid äldreförvaltningen i Ronneby, i ett pressmeddelande.

Anders Lund, ordförande äldrenämnden i Ronneby kommun, menar att aktivitetsutbudet för äldre i dag ser olika ut beroende på var man bor.

– Vi vill därför utreda för att kunna få förslag på hur vi kan erbjuda mer jämlika förutsättningar, säger han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar