Rökning på Sweden rock kan vara ett minne blott

Foto: Linder Media - Foto: Linder Media

Nya tobakslagen sätter stopp för rökning på Sweden rock.

delningar

Den nya tobakslagen som börjar gälla den 1 juli förbjuder rökning inom alla former av serveringsområden. Det innebär att Sweden rock, vars hela festivalområde räknas som serveringsområde, kan bli drabbade.

Då Sweden rock har tillstånd som innebär att det är tillåtet att dricka alkohol på hela området räknas därför hela ytan som serveringsområde. Om inte festivalen förändrar området kommer hela området att bli rökfritt i och med den nya tobakslagen.

Anette Ludvigsson, alkohol- och tobakshandläggare på länsstyrelsen i Blekinge säger till SVT att festivalen har två val, antingen göra hela området rökfritt, eller ha avgränsade serveringsområden, vilket innebär att man inte får dricka alkohol på hela området. Det är heller inte tillåtet att använda sig av rökrutor eller rökrum.

– Det finns inte möjlighet att göra några undantag när det är utomhus utan det är totalförbud som gäller för hela serveringsytan, säger Annette Ludvigsson, till SVT.

Sweden rocks vice vd och marknadschef Sofia Lindqvist Lacinai säger till SVT att man än så länge inte har diskuterat vad lagen kommer att innebära för festivalen.

– Vi är medvetna om att lagen kommer men det berör oss inte förrän nästa år. Men vi kommer följa hur andra evenemang senare i sommar hanterar tobakslagen och försöka lära oss av dem, säger Sofia Lindqvist Lacinai till SVT.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar