Laddar

Rockdag på skolan: "Ville göra en kul grej för barnen"

"Barnen men framförallt de vuxna får leva ut sina drömmar".

delningar

I många år var kransbindning ett stående inslag på Hästarydsskolan i Mörrum men i år valde personalen att köra ett annat koncept.

Med Sweden Rock i färskt minne valde de att göra en rockdag och pedagogerna Malin Bengtsson och Henrik Berntsson har hållit i trådarna men all skolpersonal har varit delaktig i de olika aktiviteterna. 

– Vi ville göra en kul grej för barnen. Det är så roligt att få ge tillbaka till dem efter ett intensivt år. Det blir även som ett litet avslut för de barn som slutar på skolan, säger Henrik Berntsson och fortsätter:

– Det har blivit över förväntan och alla barn är så otroligt glada.

De har fixat en hoppborg, chokladhjul, lekar, tatueringar, popcorn och mycket mer och har fått hjälp av flera lokala företag. 

– Bästa skoldagen i skolan, säger Freja Fridlund som snart slutar förskoleklass och flyttar från Hästarydsskolan. Kompisarna Lykke Tesch och Signe Wickström håller med och tycker att det verkligen varit en rockig dag. 

Rockmusiken har varit igång och barnen har dansat och vunnit priser. 

Läraren Jessica Österlund är nöjd med evenemanget:

– Det har varit en fantastisk dag där både barn men framför allt vuxna får leva ut sina drömmar. All personal är utklädda även köket och Ingela Gillberg säger att det varit en riktig toppendag. Idag serverades rockiga hamburgare och pommes ute. 

Dagen avslutades med att de vuxna hade röstat fram en vinnare av bästa klädda och vinnaren blev Linn Gillberg, som verkligen gick in för sin utklädnad.

– Vad gör man inte för barnen? säger hon.

Relaterade artiklar