Laddar

Ring så spelar vi firar 50 år – i Karlskrona

Den 21 april nästa år sänds Ring så spelar vi från Sparresalen i Karlskrona. I programmet kommer all önskemusik att framföras av Marinens musikkår. Anledningen är att det populära radioprogrammet fyller 50 år 2018.

delningar

Lisa Syrén har varit programledare för Sveriges Radios långkörare de senaste 21 åren och förklarar framgången:

– En av de viktigaste sakerna i den här föränderliga världen som vi lever i är att vi behöver de här lägereldarna att samlas kring och det blir mer och mer tydligt för varje år. Vi har också fler och fler yngre lyssnare och jag tror att många behöver den tryggheten. Mamma och pappa lyssnade på programmet och jag själv har blivit en trygghet för dem eftersom jag finns där oavsett vad som händer, säger Lisa Syrén som sedan en tid tillbaka är bosatt på Björkholmen i Karlskrona men pendlar till Växjö varifrån programmet sänds i P4 till närmare två miljoner lyssnare varje lördag.

– Jag brukar säga att vi knyter samman Sverige både åldersmässigt och geografiskt och vi vet att vi också har många nya svenskar som lyssnar och lär sig mer om Sverige tack vare det. Alla får en chans att prata om sin plats på jorden och ett bättre sätt att börja helgen finns inte, menar Lisa Syrén. 

Den 21 april nästa år sker en något annorlunda sändning. Då ska det uppmärksammas att programmet funnits i hela 50 år.

Från Sparresalen kommer Marinens musikkår att medverka och har lovat att framföra all önskemusik live i programmet.

– När jag får chansen att göra lite reklam för Karlskrona gör jag det gärna, säger Syrén.

Turistchefen Terje Pedersen gläds över initiativet.

– I princip allt som kan sätta Karlskrona på kartan och få ut oss i media är mycket värt och det är något vi givetvis uppskattar, säger han till 24Blekinge.se.  

Ring så spelar vi har sänts i Sveriges Radio sedan 1968. Från början leddes programmet av Lars Hamberg innan Hasse Tellemar tog över och blev synonym med konceptet.

Han ledde programmet fram till sin pension 1988 då Thord Carlsson och Mona Krantz tog över stafettpinnen.

1996 tillkom så Lisa Syrén som under några år på 90-talet även delade programledaransvaret med Lasse Swahn men som sedan 2008 håller i trådarna helt själv. Ensam är dock inte eftersom mellan 1,8 och 1,9 miljoner lyssnare rattar in sändningen varje vecka,

Relaterade artiklar