Rekordmånga sommarjobb i landet – blir färre i Blekinge

"Tyvärr går utvecklingen för Blekinge i motsatt riktning, mot riket i stort."

delningar

Det finns fortfarande många lediga sommarjobb att söka enligt Arbetsförmedlingen. Hittills har cirka 110 000 sommarjobb rapporterats in till Platsbanken, vilket är ett nytt rekord.

Bara under april månad anmäldes drygt 14 000 nya lediga sommarjobb till Arbetsförmedlingens platsbank.

- Hittills i år har det rapporterats in nästan 3900 sommarjobb i Blekinge. Sommarjobb är en bra chans att prova på ett yrke och en bra merit att ha på sitt cv framöver, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.

Trots att det är rekordmånga sommarjobb som rapporterats in i landet har det de senaste två åren sjunkit en del i Blekinge.

– Förra året rapporterades det in lite drygt 4600 sommarjobb, men det har varit en stark uppgång de senaste fem åren. Vissa län går upp och vissa ner.

Året innan dess rapporterades det in drygt 5000 sommarjobb till Arbetsförmedlingen i Blekinge.

– Tyvärr går utvecklingen för Blekinge i motsatt riktning, mot riket i stort. Viktigt att komma ihåg är att kommunernas eventuella riktade sommarjobbsplatser till ungdomar inte syns i Arbetsförmedlingens statistik, då dessa inte annonseras via Platsbanken eller liknande. 

Olika former av vårdyrken är vanligast bland de sommarjobb som rapporterats in till Arbetsförmedlingen hittills i år. Förutom vårdyrken söker många arbetsgivare butikssäljare, städare, servitörer, lagerpersonal, restaurangbiträden och hotellreceptionister.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar