Laddar

Rasisthånades på fotbollscup: ”Borde inte hända i ett civiliserat land”

Nu vill tränaren se bort från det negativa.

delningar

Fotbollslaget Karlskrona FC vann i veckan KM i fotboll. Ändå har mycket  kretsat kring de rasistiska tillmälen som delar av publiken uttryckte mot laget.

Segern har hamnat i skymundan.

– Vi har inga kommentarer om händelser utanför fotbollsplanen. Det är den glädje och harmoni som vi hade i laget och cupsegren som betyder något för oss, säger en av spelarna i laget som enbart haft en träningsmatch innan de lyckades vinna KM.

Uttryck som ”jävla utlänningar” hördes från läktarplats, något SVT Nyheter Blekinge tidigare uppmärksammat.

– Det är självklart tråkigt när sånt här inträffar och det borde inte hända i ett civiliserat land som Sverige. Vi är tio spelare och två ledare som tillsammans representerar tio olika länder. Den harmoni och glädje som vi visar upp är i stället det som media borde uppmärksamma. Spelarnas prestation på planen är det som borde uppmärksammas och inget annat, säger tränaren Arton Elshani till 24Blekinge.se.

Hur har lagmedlemmarna påverkats av det här? – Man kan väl säga att det har påverkat laget så till vida att vi har blivit ännu mer tajta tillsammans. För att skydda oss mot onödiga kommentarer och frågor har vi valt att försöka lägga detta åt sidan nu och istället hylla våra egna prestationer. Vi har redan glömt det och gått vidare. För vi har andra fina minnen från turneringen som överglänser det negativa, menar Elshani.

Rent sportsligt: vilka är dina finaste minnen från turneringen? –  Iraklis 16 tunnlar under turneringen, Mahads två snabba mål i en av matcherna, och givitvis Hauromans avgörande straff i finalen är bara några av alla fina minnen jag tar med mig från turneringen, säger han och tillägger:

– Man kommer även att ta med sig den harmoni och glädje som vi visade upp under hela tuneringens gång. Vi har aldrig tidigare spelat ihop eller varit i ett och samma lag men ändå kändes det som att vi har känt och spelat med varandra hela livet. Den respekt och vänlighet spelarna visar mot mig och varandra tyder på att de har fått rätt uppfostran och kommer att gå långt i livet.

Relaterade artiklar