PROGNOS: Supervärme i Blekinge i veckan

. - Foto: Pixabay

Här är den senaste prognosen från SMHI.

delningar

Befinner du dig i Blekinge under den kommande veckan kan du räkna med riktigt fint väder. Måndagen inleder med en solig dag och temperaturer runt 23 plusgrader. Under förmiddagen kan det vara en del moln men vid lunchtid ska det spricka upp.

Tisdagen ser inte ut att bli riktigt lika solig men däremot beräknas det bli ordentligt varmt på flera håll i länet. Under eftermiddagen tros det bli växlande molnighet och upp till hela 26 grader.

Det fina vädret håller i sig även under onsdagen och torsdagen. Molnen håller sig undan på de flesta håll och Blekingeborna kan räkna med temperaturer strax över 20 grader. I Ronneby kan det dock komma något regnstänk under eftermiddagen.

Under natten till fredagen ser det däremot att bli uppehåll i det fina vädret. I stället beräknas regn dra in över länet. Under dagen tros det komma mellan 4,5-8,3 millimeter nederbörd.

Enligt SMHI bjuder helgen sedan på mixat väder. Prognosen pekar på att det kommer att bli växlande molnighet och runt 18 grader varmt på de flesta håll. I de västra delarna kan det under lördagen komma en del regn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar