Populär butikskedja nära öppning i Karlskrona: "Intresset har alltid funnits"

Stina Qubti, vd och grundare Busfrö. Foto: Pressbilder.

Med en möjlig lokal i sikte jagar kedjan nu en franchisetagare:

delningar

Second Hand-kedjan Busfrö Nytt & Bytt som i dagsläget har sex butiker i bland annat Kalmar och Västervik planerar att öppna en butik i Karlskrona.

– Vi har jobbat med vårt franchisekoncept sedan 2014 och redan tidigt började det rulla in intressenter från Karlskrona. Intresset har alltid funnits men hittills har vi inte haft möjlighet att öppna här. Men nu har vi eventuellt hittat en butikslokal och söker franchisetagare, säger grundaren och vd:n Stina Qubti, till 24Blekinge.

Stina Qubti ser flera fördelar med en kommande etablering i Karlskrona.

– Jag vet att de jobbar väldigt aktivt med sin stadsutveckling och är även nominerad till årets stadskärna – sådant är viktigt för oss som etablerar ett koncept som ännu inte är så välkänt. Vi har även byggt upp en fin relation med Anneli Robertsson som är centrumutvecklare på Karlskrona kommun, säger hon.

Under maj månad kommer en ny butik att öppnas i Oskarshamn, dessutom är kedjan på gång att öppna i bland annat Malmö, Växjö och Borås. Kedjan har gått från att till en början varit ett renodlat barnkoncept till att numera även erbjuda damkläder, heminredning och accessoarer.

Busfrös etableringstakt och ökande popularitet tror Stina Qubti har att göra med att dagens konsumenter är mer utbildade och har en annan medvetenhet jämfört med hur det var för tio år sedan.

– Vi är duktiga på att visa upp second hand på ett annat sätt än vad folk är vana vid. Second hand har ju funnits länge och jag säger inte att vi uppfunnit hjulet men vi har paketerat det så att det känns som nutid med ett nytt tänk. Samtidigt ligger våra butiker centralt i stadskärnorna. Vi behöver ligga där klädkedjorna finns för att kunden ska ha möjlighet att göra det valet, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar