Laddar

Polisen lovar ökad närvaro i Ronneby

Tätare patrullering efter senaste tidens oroligheter.

delningar

Under hela helgen har polisen funnits på plats i de centrala delarna av Ronneby med både uniformerade och civila poliser.

– Vi har skapat en ökad synlighet vilket gett en dämpande effekt, säger jourhavande förundersökningsledaren Per-Johan Ljungberg.

Även långt in på söndagen fanns det polisnärvaro i staden och tanken är nu att polisen i Blekinge i möjligaste mån ska befinna sig på plats i Ronneby kommun även framöver.

Under lördagen gick kommunalrådet Roger Fredriksson (M) ut och krävde svar från regeringen om hur det går med de utlovade polisreturerna till orten.

– Dagens situation i Ronneby kommun kan liknas vid en storstadsproblematik men utan att resurserna ställs i paritet till det akuta tillståndet. Därför kräver vi omgående besked om hur regeringen och Polismyndigheten avser att agera för att prioritera samt fördela polisiära resurser till Ronneby kommun, sade Fredriksson i en kommentar till sitt krav.

I torsdags greps en person i samband med oroligheterna. Denne släpptes på fredagen. Även på fredagskvällen kunde en person gripas, för att släppas på lördag eftermiddag.

Sedan dess har ingen ytterligare gripits men man har i samband med fordonskontroller upprättat anmälningar och misstänkta rattfyllerier.

Polisen vill också gärna se att den närvaro man haft i stan under helgen har haft en avkylande effekt.

Relaterade artiklar