Laddar

Partiet vill ge hemtjänstanställda rätt till arbetsskor

"När jag jobbade som undersköterska var det ibland kollegor som tvingades ha fryspåsar runt fötterna eftersom skorna blev dyngsura i snöslasket. Det är oacceptabelt."

delningar

Socialdemokraterna i Karlskrona presenterade i helgen ett vallöfte som går ut på att ge anställda inom hemtjänsten rätt till särskilda arbetsskor.

– Kommunals medlemmar som jobbar inom hemtjänsten har en tuff arbetsmiljö, men det är för sällan vi ser konkreta förslag för hur man ska förbättra den. Vi tycker det är positivt att Socialdemokraterna går till val på att förbättra arbetsmiljön för våra medlemmar, säger Johan Bohman som är ordförande för Kommunal Karlskrona.

Kommunalrådskandidaten Sandra Bizzozero (S) har personliga erfarenheter av dåliga skor på jobbet.

– Hemtjänstpersonalen går varje år många mil i trappor och i både regn och rusk i tjänsten. När jag jobbade som undersköterska var det ibland kollegor som tvingades ha fryspåsar runt fötterna eftersom skorna blev dyngsura i snöslasket. Det är oacceptabelt. Alla har rätt till en god arbetsmiljö, säger hon.

Socialdemokraterna vill att förslaget ska gälla både kommunal och privat hemtjänst.

– Får vi väljarnas förtroende i valet så kommer vi att bjuda in de privata hemtjänstföretagen för att diskutera hur vi kan se till att arbetsskor blir en rättighet även för deras hemtjänstpersonal, säger Sandra Bizzozero.

Relaterade artiklar