Laddar

Par smugglade släpvagn full med alkohol – togs på bar gärning

I en släpvagn hade paret med sig över nära 1680 liter alkohol i form av starköl, vin och sprit. - Foto: Pixabay, Petter Arvidsson, Bildbyrån

delningar

Mannen och kvinnan sålde sprit från sin gemensamma bostad. Under en resa för att införskaffa mer varor togs de på bar gärning med en stor mängd alkohol.

En man och kvinna i 50-årsåldern har dömts vid Blekinge tingsrätt för smuggling och olovlig befattning med smuggelgods. Det var den 17 juni 2016 som paret tillsammans smugglade in större mängder alkohol till Sverige via Verköhamnen i Karlskrona.

Alkoholen fraktades i en släpvagn. Enligt domen var släpet tungt lastat med 1 620 liter starköl, 3 liter vin och 56,5 liter sprit, som inte anmäldes till tullbehandling i samband med införsel i landet.

Paret greps och anhölls samma dag misstänkta för smuggling och släpptes först tre dagar senare. Medan paret satt anhållna genomfördes även en husrannsakan av deras bostad i Karlskrona. Där visade det sig att de förvarade 168 liter starköl och 12 liter sprit.

Under utredningen har det visat sig att alkoholen inte var avsedd för eget bruk, utan för vidare försäljning. Bland annat har polisen i mannens telefon hittat nummer till flera personer döpta med deras namn och "Öl". Det fanns även konversationer som vittnade om försäljning av alkoholdrycker hos paret.

I kvinnans telefon hittades inget sådant, men tingsrätten anser ändå att det är styrkt att kvinnan känt till planen för resan och försäljningen i deras gemensamma bostad.

Paret har dömts till villkorlig dom vara kvinnan får 100 dagsböter och mannen 100 timmar samhällstjänst.

Relaterade artiklar